Saturday, December 7, 2013

ΓΟΥΡΙΑ 2014

Χειροποίητα γούρια 2014 - Exairetico
Στην σημερινή ανάρτηση θα σας παρουσιάσω τα νέα μου γούρια 2014 και θα σας ενημερώσω για τα υλικά που χρησιμοποίησα για την κατασκευή τους.


Πριν όμως αναφερθώ στις νέες μου χειροποίητες δημιουργίες, θα ήθελα να σας ευχηθώ καλό μήνα και Καλά Χριστούγεννα!!! Εδώ και λίγες μέρες έχουμε μπει στον πιο γιορτινό μήνα του χρόνου και στον δικό μου πιο αγαπημένο, μια και λατρεύω τα Χριστούγεννα!!!

Είχα υποσχεθεί πριν λίγο καιρό στην τελευταία μου ανάρτηση σχετικά με τον  διαγωνισμό, ότι θα αρχίσω να επιστρέφω σιγά σιγά στο αγαπημένο μου blog και στην blogo-γειτονιά!

Τα γούρια όπως γνωρίζουμε αποτελούνε αγαπημένα δώρα την περίοδο των γιορτών.

Το πρώτο μου κρεμαστό χειροποίητο γούρι (LUCK.015) έχει ως κεντρικό στοιχείο έναν μικρό τάρανδο. Για την κατασκευή του χρησιμοποίησα ένα κόκκινο ταρανδάκι από τσόχα το οποίο έντυσα με καρό φιόγκο, κρυσταλλάκια κόκκινα & πράσινα, αστεράκι και μεταλλικό στοιχείο 2014. Στο ένα του κέρατο έκανα με καφέ κηρόσπαγγο μακραμέ και στο τέλος του άφησα μια μικρή θηλιά ώστε να μπορεί εύκολα να κρεμαστεί!

Χειροποίητο γούρι 2014-Exairetico-Μικρός Τάρανδος


Χειροποίητο γούρι 2014-Exairetico-Μικρός Τάρανδος



Το δεύτερο χειροποίητο γούρι (LUCK.016) έχει για κεντρικό στοιχείο το ρόδι, το οποίο αποτελεί σύμβολο γονιμότητας, καλοτυχίας αλλά 
και αφθονίας. Για τη κατασκευή του χρησιμοποίησα μεταλλικό ρόδι και το έντυσα με μεγάλο φιόγκο από πράσινη κορδέλα, μεταλλικό στοιχείο '14 και λεπτομέρειες από κρυσταλλάκια. Επίσης για να μπορεί εύκολα να κρεμαστεί του πέρασα ένα βελούδινο κόκκινο κορδόνι.

Χειροποίητο γούρι 2014-Exairetico-Μεταλλικό ρόδι

Χειροποίητο γούρι 2014-Exairetico-Μεταλλικό ρόδι

Η τρίτη δημιουργία (LUCK.017) για τη νέα μου συλλογή γούρια 2014, έχει ως κεντρικό στοιχείο το πέταλο του αλόγου, το οποίο συμβολίζει την ευτυχία και αποτελεί προφύλαξη από το κακό μάτι. Για την κατασκευή του χρησιμοποίησα ένα μεταλλικό πέταλο αλόγου σε χρυσό χρώμα το οποίο στόλισα με μια κόκκινη φούντα, μεταλλικά στοιχεία '14 & αστεράκι καθώς και έναν μεγάλο καρό φιόγκο στην κορυφή του. Για να μπορεί να κρεμαστεί τοποθέτησα κηρόσπαγγο.

Χειροποίητο γούρι 2014-Exairetico-Μεταλλικό πέταλο αλόγου

Χειροποίητο γούρι 2014-Exairetico-Μεταλλικό πέταλο αλόγου


Για την επόμενη μου δημιουργία και το τέταρτο γούρι (LUCK.018) χρησιμοποίησα ως κεντρικό στοιχείο ένα χρυσό μεταλλικό κύκλο, ο οποίος έχει χαραγμένες λέξεις όπως "Joy, Health...". Κάτω από αυτό το στοιχείο έχω δέσει δύο κόκκινα suede κορδόνια, κηρόσπαγγους οι οποίοι έχουνε στις άκρες τους κρυσταλλάκια σε διάφορα χρώματα καθώς και μεταλλικό χρυσό στρογγυλό στοιχείο '14. Στο επάνω του μέρος έχω φτιάξει μακραμέ με μια μικρή θηλιά στην κορυφή του για να μπορεί να κρεμαστεί εύκολα.


Χειροποίητο γούρι 2014-Exairetico- Τυχερό στρογγυλό στοιχείο

Χειροποίητο γούρι 2014-Exairetico- Τυχερό στρογγυλό στοιχείο


Για το γούρι (LUCK.020) της συλλογής γούρια 2014, χρησιμοποίησα ένα μεγάλο μεταλλικό στοιχείο άσο πάνω στον οποίο υπάρχει χαραγμένο το 4. Χρυσό στρογγυλό μεταλλικό στοιχείο με χαραγμένες τις λέξεις "Joy, Health...", Suede χοντρό κορδόνι, μεταλλικό αστεράκι. Επίσης για να μπορεί εύκολα να κρεμαστεί του πέρασα ένα βελούδινο κόκκινο κορδόνι στολισμένο με πράσινο κρυσταλλάκι.


Χειροποίητο γούρι 2014-Exairetico- Τυχερό στοιχείο 2014


Για το τελευταίο γούρι (LUCK.021) χρησιμοποίησα ως κεντρικό του στοιχείο ένα κεραμικό ρόδι σε πορτοκαλοκίτρινη απόχρωση και το στόλισα με κεραμική χάντρα, φούντα πράσινη και μεταλλικό στοιχείο "2014" και ένα τυχερό αστεράκι. Για να μπορεί να κρεμαστεί εύκολα έδεσα στην κορυφή του suede κορδόνι.
Χειροποίητο γούρι 2014-Exairetico- Κεραμικό ρόδι


Χειροποίητο γούρι 2014-Exairetico- Κεραμικό ρόδι

Πως σας φαίνονται τα νέα μου γούρια 2014? Σας αρέσουν?

Υ.Γ.
Αυτή την περίοδο για τους φίλους που έχουν εγγραφεί στο newsletter του Exairetico και για λίγες ημέρες ακόμη υπάρχει μια χριστουγεννιάτικη προσφορά (-30%) σχετικά με τα γούρια 2014.

6 comments:

  1. Kalo mhna! Fatastika einai ta gouria sou!

    ReplyDelete
  2. Καλησπέρα Ελμιράκι!!!Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Επίσης καλό μήνα και καλές γιορτές σου εύχομαι!!!

    ReplyDelete
  3. Καλό μήνα και Καλά Χριστούγεννα!!! Και γω αγαπώ τα χριστουγεννα (από θρησκευτικής και από γιορτινής πλευράς) πολύ όμορφα τα γούρια σου....
    να σε ενημερωσω για τον διαγωνισμό χριστουγεννιάτικες κάρτες που έχω :)
    ευχαριστώ

    υγ-θα σε πείραζε να φύγεις την λέξη επαλήθευσης από τα σχόλια; ειναι λίγο κουραστικό κάθε φορά να την γράφουμε

    ReplyDelete
  4. Καλησπέρα Δελφινάκι!!!Σ' ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια σου και για την πρόσκληση στον διαγωνισμό! Έβγαλα και την λέξη επαλήθευσης από τα σχόλια!!!Καλό μήνα επίσης!!!

    ReplyDelete
  5. εξαιρετικά μου φαίνονται! καλή χρονια!!

    ReplyDelete
  6. Καλή Χρονιά εύχομαι επίσης Paraskevi Lamprini! Σ' ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη στο blog μου και για τα καλά σου λόγια :) :)

    ReplyDelete

Share you beautiful thoughts with us!